Почетна 2018-03-29T11:48:31+00:00
VMTM 40K Official results 2018
VMTM 23K Official results 2018

ТРКИ

ШТО-КОЛКУ-КОГА

Членовите на ТРЕКС – охрабрени и поттикнати од успешниот Крали Марко Треилс – одамна планираат да организираат уште една голема трка во планинско трчање во Македонија. А изборот за локација, спонтано се наметна да бидат планината Водно и кањонот Матка: поголемиот дел од нашите членови живеат во Скопје и тоа го прави Водно наша секојдневна „вежбална“ и фактот дека потегот Водно – Матка изобилува со панорамска убавина, природни реткости и значајно културно богатство.

За првото издание на настанот кој ќе се одржи на 25 Март 2018 година, организацискиот тим планира две трки со различна должина и висинска разлика за да може учесниците да одберат достоен предизвик 40km/2,860m и 23km/1,400m.

Учесниците за време на трките ќе имаат прилика да ги посетат најубавите места на Водно – макотрпно пошумувани од нашите предци и да уживаат во прекрасните панорами кон Скопската Котлина и планините Скопска Црна Гора, Жеден, Караџица, Јакупица, Китка, а во далечина и живописниот Шарпланинскиот масив прошаран со остатоците од зимскиот снег.

На другата страна, кањонот Матка и реката Треска нудат несекојдневна природна архитектура во која се сплетени неколку средновековни цркви и манастири низ кои тркачите ќе поминат. Тие ќе го почувствуваат духовното богатство на ова место и ќе дознаат зошто Матка е едно од најпосетуваните туристички места во Македонија.

Ве покануваме да нѝ се придружите во новата пролетна авантура!

Официјално сместување

ОРГАНИЗАТОРИ

ВМТМ е организиран од ТРЕКС и ПСД МАКПЕТРОЛ.
Контактирајте нѐ тука. Ќе ни биде мило да ви помогнеме.

ВРЕМЕНСКИ ЛИМИТИ

Трката на 40 км има временски лимит од 10 часа, некои од вас ќе треба да носат челна ламба и да финишираат на самрак.
Трката на 23 км има лимит од 7 часа – нема многу време за опуштање.

ТРКАЧИ – ВНИМАНИЕ!

Овие трки не се за апсолутни почетници. Угорниците и удолниците се стрмни и со технички делови.
Мојт да туриват снег, дож, грат ампак горешчини да фатет дан не се издржвит.
Замолуваме да не се обидувате да трчате на ВМТМ доколку не сте целосно подготвени.

МЕТЕО УСЛОВИ

Просечната макс. температура на Водно околу 25 Март е 15°C, а просечната мин. е 5°C.
На 25 март часовникот се поместува за еден час напред!
Изгрејсонцето е во 6:29 часот а зајдисонцето во 18:51. Самрак има 30 мин. пред и после сонцето.

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550