fbpx

Водно Треил 27км

Планинска трка која те води низ најубавите шумски појаси на планината Водно и ти ги нуди најатрактивните погледи на мистичниот Кањон Матка.
Водно Треил е средната трка од „Водно-Матка Треилс“. Полумаратонот стандардно е долг 21км. Ние додаваме на тоа нешто плус, така што 27км со 1,410 метри искачување не е шега. Ама како викаат волците: ноу пеин ноу геин!

Тркачите кои се во добра физичка форма ќе уживаат во панорамите за време на оваа средно-лесна планинска трка.

Цени и пријавување

Пред-регистрацијата е бесплатна и служи како ориентир за да ја планираме количината од подароците за учесниците. За секој пред-регистриран учесник што потоа ќе плати стартнина гарантираме подарок силиконска чашка и чорапи за трчање.

Водно Треил 27К

Пријавувањето и плаќањето се отвора на 15.01.2022 и трае до 15.03.2022*
1300
денари
Пред-регистрирај се бесплатно и добиј подарок чашка и чорапи при плаќање на стартнината!
ПРЕД-РЕГИСТРАЦИЈА
*Стартниот пакет не вклучува брендирана техничка маица и бандана кои можат да се нарачаат само во периодот од 15.01.2022 до 15.02.2022 преку самиот формулар за пријавување а кои чинат дополнителни пари.

Технички податоци

ИЗДАНИЕ
петто
РАСТОЈАНИЕ
27.2 км
ВКУПНО ИСКАЧУВАЊЕ
1,410 м
ВКУПНО СИМНУВАЊЕ
1,410 м
СТАРТНО МЕСТО
СРЕДНО ВОДНО
СТАРТНО ВРЕМЕ
02.04.2022, 08:00
МАКС. УЧЕСНИЦИ
400
ПРОЦЕНТ НА УСПЕХ
90%
НАЈБРОЈНИ НАЦИИ
МКД, КОС, БУГ
СТРАНЦИ
30%
ЖЕНИ
15%
ОСВЕЖИТЕЛНИ СТАНИЦИ
3
ВРЕМЕНСКИ ЛИМИТ
7 часа
ПРОСЕЧНО ВРЕМЕ
4:30
ВРЕМЕ НА ПРВО МАШКО
2:50
ВРЕМЕ НА ПРВО ЖЕНСКО
3:50
МАКС. ВИСИНА
1060 мнв
МИН. ВИСИНА
585 мнв
НАЈГОЛЕМО ИСКАЧУВАЊЕ
500 м (СТАРТ-ВРВ ВОДНО)
НАЈГОЛЕМО СИМНУВАЊЕ
350 м (СЕДЛО - НЕРЕЗИ)
ТОПОЛОГИЈА
58% патеки / 36% макадам / 6% пат
ИТРА ПОЕНИ
Во најава

КЛУЧНИ ПРЕЗЕМАЊА

Најважни нешта за успешна трка

ГПС запис

Ковај стратегија на Google Earth и стави ја на мобилна апликација во случај да се изгубиш.

Правила и прописи

Запомни ги - за да се мине во најдобар ред и да не излезе после дека „тоа не пишувало никаде“.
ПРОЧИТАЈ

СОГЛАСНОСТ: Со доброволното пријавување, учесникот потврдува дека правилата, прописите, процедурите и обврските се обврзувачки за време на натпреварот. Овие прописи служат за да го направат натпреварот еднаков за сите учесници и не може да се оспорат на суд. Нивното прифаќање и примена е обврзувачко за да се учествува на настанот. Секој учесник е одговорен за техничката исправност на неговата/нејзината опрема и мора да се погрижи дека се во рамките на правилата. Организаторот не презема никаква одговорност при несреќен случај – незгода, лична повреда или материјална штета, кражба или други вид штети!

Висински профил

Временска табела

starcloseroadarrow-circle-o-downarrow-circle-o-upitalicalign-leftmap-markerinfo-circlecalendararrows-htrophyglobegroupcloud-downloadcloud-uploadcutleryflag-oflag-checkeredlevel-uplevel-downfemalehourglass-2hourglass-3 linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram