fbpx

ИЗВЕСТУВАЊЕ > ИЗМЕНА НА ДАТА

Во овие неизвесни времиња, секојдневно се надевавме дека ситуацијата со коронавирусот ќе се сврти кон подобро. Меѓутоа, и покрај сите наши надежи дека секој следен ден ќе биде се помалку опасен по здравјето на граѓаните, мораме да бидеме рационални.

Стартот на Водно-Матка Треил Маратонот наближува, и подготовките за настанот се при крај – маичките се печатат, медалите се изработуваат, храната се набавува, волонтерските списоци се финализираат.

Сепак, ситуацијата е вон наша контрола т.н. виша сила каде што мораме да ги следиме директивите од нашата Влада и Здравствените институции.

Затоа, во интерес на здравјето на сите натпреварувачи, волонтери, навивачи и јавноста во целост, ве известуваме дека Водно-Матка Треил Маратонот го одложуваме!!

Новата дата на трката е 19.07.2020 година!!

Љубезно ве замолуваме да ја разберете и почитувате нашата одлука со оглед на моменталните околности.

Така што рокот за пријавување го продолжуваме до 14.07.2020 година а за оние кои ќе бидат спречени да учествуваат налето, а согласно со правилата на настанот, рефундираме 50% од уплатената стартнина. Доколку сакате да ви вратиме 50% од уплатените средства, ве молиме контактирајте не на vodnomatka@gmail.com.

За останатите кои ќе трчаат, земајќи в предвид дека јули месец во Скопје е многу топол одлучивме Водно-Матка 2020 да биде ноќна трка! Добро разбравте, ќе се трча ноќе во црна темница и тоа без месечина:
Водно-Матка Треил Маратон 42км – старт – 19.07.2020 во 00:01 часот (сабота кон недела).
Водно-Матка Треил 28км – старт – 19.07.2020 во 04:00 (недела).

Се друго останува исто! Доколку имате прашања и нејаснотии, пишете во коментари или приватна порака по ФБ или на меил. Спортски поздрав,
Организацискиот тим на Водно-Матка, ТРЕКС.

Водно-Матка Треил Маратон

Водно-Матка Треил Маратонот е поголемата трка од „Водно-Матка Треилс“ и е еднодневен спортски настан – трка во планинско трчање со должина од 42 километри и висинска разлика од 3100 метри. Трката се одвива во околината на градот Скопје – на планината Водно и во кањонот Матка – област која изобилува со природни реткости и културни споменици од минатото.

Периодот за пријавување трае до 14.07.2020! Стартнината изнесува 1,500 денари. 
ПРИЈАВИ СЕ СЕГА
СОГЛАСНОСТ: Со доброволното пријавување, учесникот потврдува дека правилата, прописите, процедурите и обврските се обврзувачки за време на натпреварот. Овие прописи служат за да го направат натпреварот еднаков за сите учесници и не може да се оспорат на суд. Нивното прифаќање и примена е обврзувачко за да се учествува на настанот. Секој учесник е одговорен за техничката исправност на неговата/нејзината опрема и мора да се погрижи дека се во рамките на правилата. Организаторот не презема никаква одговорност при несреќен случај – незгода, лична повреда или материјална штета, кражба или други вид штети!

КЛУЧНИ ПРЕЗЕМАЊА

Најважни нешта за успешна трка

ГПС запис

Ковај стратегија на Google Earth и стави ја на спортскиот часовник или на мобилна апликација во случај да се изгубиш.
GPXKML

Изјава за одговорност

Треба да си целосно свесен за своите физички и ментални граници - ајде да му покажеме на светот за што си способен!
ПРЕЗЕМИ

Правила и прописи

Запомни ги - за да се мине во најдобар ред и да не излезе после дека „тоа не пишувало никаде“.
ПРОЧИТАЈ

Висински профил

Технички податоци

ИЗДАНИЕ
трето
РАСТОЈАНИЕ
42 км
ВКУПНО ИСКАЧУВАЊЕ
3,100 м
ВКУПНО СИМНУВАЊЕ
2,350 м
СТАРТНО МЕСТО
М.В. ПОЛИЦИЈА, НАС.ВОДНО
СТАРТНО ВРЕМЕ
19.07.2020, 00:01
МАКС. УЧЕСНИЦИ
150
ПРОЦЕНТ НА УСПЕХ
90%
НАЈБРОЈНИ НАЦИИ
МКД, КОС, БУГ
СТРАНЦИ
60%
ЖЕНИ
15%
ОСВЕЖИТЕЛНИ СТАНИЦИ
5
ВРЕМЕНСКИ ЛИМИТ
11 часа
ПРОСЕЧНО ВРЕМЕ
8:30
ВРЕМЕ НА ПРВО МАШКО
4:42
ВРЕМЕ НА ПРВО ЖЕНСКО
6:42
МАКС. ВИСИНА
1060 мнв
МИН. ВИСИНА
280 мнв
НАЈГОЛЕМО ИСКАЧУВАЊЕ
800 м (СТАРТ-ВРВ ВОДНО)
НАЈГОЛЕМО СИМНУВАЊЕ
700 м (КАЛЕ - МАТКА)
АСФАЛТ
4%
ИТРА ПОЕНИ
2

Време на поминување

PARTNERS

starcloseroadarrow-circle-o-downarrow-circle-o-upitalicalign-leftmap-markerinfo-circleexclamation-trianglecalendararrows-htrophyglobegroupcloud-downloadcloud-uploadcutleryflag-oflag-checkeredlevel-uplevel-downfemalehourglass-2hourglass-3 linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram