fbpx

Водно ИзиРан 10км

Идеална за рекреативци кои сакаат да ги направат првите чекори во планинското трчање како и за семејствата и пријателите на оние тркачи кои ќе трчаат на подолгите дистанци.
Водно ИзиРан е најкратката трка од „Водно-Матка Треилс“. Отворена е и за јуниори од 13+ години но и е идеална за рекреативци кои сакаат да ги направат првите чекори во планинското трчање како и за семејствата и пријателите на оние тркачи кои ќе трчаат на подолгите дистанци.

Оваа трка од 10 км со 630 метри искачување ве води до Врв Водно па по преубави планински патеки се спуштате назад на целта на Средно Водно.

Цени и пријавување

Пред-регистрацијата е бесплатна и служи како ориентир за да ја планираме количината од подароците за учесниците. За секој пред-регистриран учесник што потоа ќе плати стартнина гарантираме подарок силиконска чашка и чорапи за трчање.

Водно ИзиРан 10К

Пријавувањето и плаќањето се отвора на 15.01.2022 и трае до 15.03.2022*
900
денари
Пред-регистрирај се бесплатно и добиј подарок чашка и чорапи при плаќање на стартнината!
ПРЕД-РЕГИСТРАЦИЈА
*Стартниот пакет не вклучува брендирана техничка маица и бандана кои можат да се нарачаат само во периодот од 15.01.2022 до 15.02.2022 преку самиот формулар за пријавување а кои чинат дополнителни пари.

Технички податоци

ИЗДАНИЕ
прво
РАСТОЈАНИЕ
10.3 км
ВКУПНО ИСКАЧУВАЊЕ
630 м
ВКУПНО СИМНУВАЊЕ
630 м
СТАРТНО МЕСТО
СРЕДНО ВОДНО
СТАРТНО ВРЕМЕ
02.04.2022, 09:00
МАКС. УЧЕСНИЦИ
300
ПРОЦЕНТ НА УСПЕХ
Срамота е да не се заврши :)
НАЈБРОЈНИ НАЦИИ
Н/А
СТРАНЦИ
Н/А
ЖЕНИ
Н/А
ОСВЕЖИТЕЛНИ СТАНИЦИ
1
ВРЕМЕНСКИ ЛИМИТ
3 часа
ПРОСЕЧНО ВРЕМЕ
Н/А
ВРЕМЕ НА ПРВО МАШКО
Н/А
ВРЕМЕ НА ПРВО ЖЕНСКО
Н/А
МАКС. ВИСИНА
1060 мнв
МИН. ВИСИНА
585 мнв
НАЈГОЛЕМО ИСКАЧУВАЊЕ
500 м (СТАРТ-ВРВ ВОДНО)
НАЈГОЛЕМО СИМНУВАЊЕ
350 м (пензионерска - цел)
ТОПОЛОГИЈА
58% патеки / 36% макадам / 6% пат
ИТРА ПОЕНИ
0

КЛУЧНИ ПРЕЗЕМАЊА

Најважни нешта за успешна трка

ГПС запис

Ковај стратегија на Google Earth и стави ја на мобилна апликација во случај да се изгубиш.

Правила и прописи

Запомни ги - за да се мине во најдобар ред и да не излезе после дека „тоа не пишувало никаде“.
ПРОЧИТАЈ

СОГЛАСНОСТ: Со доброволното пријавување, учесникот потврдува дека правилата, прописите, процедурите и обврските се обврзувачки за време на натпреварот. Овие прописи служат за да го направат натпреварот еднаков за сите учесници и не може да се оспорат на суд. Нивното прифаќање и примена е обврзувачко за да се учествува на настанот. Секој учесник е одговорен за техничката исправност на неговата/нејзината опрема и мора да се погрижи дека се во рамките на правилата. Организаторот не презема никаква одговорност при несреќен случај – незгода, лична повреда или материјална штета, кражба или други вид штети!

Висински профил

Временска табела

starcloseroadarrow-circle-o-downarrow-circle-o-upitalicalign-leftmap-markerinfo-circlecalendararrows-htrophyglobegroupcloud-downloadcloud-uploadcutleryflag-oflag-checkeredlevel-uplevel-downfemalehourglass-2hourglass-3 linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram