fbpx

ИЗВЕСТУВАЊЕ > ИЗМЕНА НА ДАТА

Во овие неизвесни времиња, секојдневно се надевавме дека ситуацијата со коронавирусот ќе се сврти кон подобро. Меѓутоа, и покрај сите наши надежи дека секој следен ден ќе биде се помалку опасен по здравјето на граѓаните, мораме да бидеме рационални.

Стартот на Водно-Матка Треил Маратонот наближува, и подготовките за настанот се при крај – маичките се печатат, медалите се изработуваат, храната се набавува, волонтерските списоци се финализираат.

Сепак, ситуацијата е вон наша контрола т.н. виша сила каде што мораме да ги следиме директивите од нашата Влада и Здравствените институции.

Затоа, во интерес на здравјето на сите натпреварувачи, волонтери, навивачи и јавноста во целост, ве известуваме дека Водно-Матка Треил Маратонот го одложуваме!!

Новата дата на трката е 19.07.2020 година!!

Љубезно ве замолуваме да ја разберете и почитувате нашата одлука со оглед на моменталните околности.

Така што рокот за пријавување го продолжуваме до 14.07.2020 година а за оние кои ќе бидат спречени да учествуваат налето, а согласно со правилата на настанот, рефундираме 50% од уплатената стартнина. Доколку сакате да ви вратиме 50% од уплатените средства, ве молиме контактирајте не на vodnomatka@gmail.com.

За останатите кои ќе трчаат, земајќи в предвид дека јули месец во Скопје е многу топол одлучивме Водно-Матка 2020 да биде ноќна трка! Добро разбравте, ќе се трча ноќе во црна темница и тоа без месечина:
Водно-Матка Треил Маратон 42км – старт – 19.07.2020 во 00:01 часот (сабота кон недела).
Водно-Матка Треил 28км – старт – 19.07.2020 во 04:00 (недела).

Се друго останува исто! Доколку имате прашања и нејаснотии, пишете во коментари или приватна порака по ФБ или на меил. Спортски поздрав,
Организацискиот тим на Водно-Матка, ТРЕКС.

Стартен пакет

Подигнувањето на стартниот број ќе се врши во петок 17.07.2020 (16-20 часот) и сабота 18.07.2020 (10-17:30 часот) во трговската продавница СКАУТ АУТДОР ШОП во Скопје (ул. Кирил и Методиј Бр.20 - види мапа подолу).

Секој натпреварувач мора да влезе во продавницата според определените протоколи при посета на продавници и пазарување - да носи заштитна маска, дезинфекција на раце, да одржува меѓусебно растојание од 2 метра.

На самиот старт нема да биде дозволено подигнување на стартен пакет!
ЦЕНИ И РОКОВИ
Доколку не си во можност лично да го подигнеш стартниот пакет во овие термини - дозволено е трето лице да го подигне за тебе, но мора да го приложат Потврдниот емаил за успешно пријавување испратен до тебе и да покажат нивна лична карта/пасош.

Содржина на стартниот пакет

Стартен број (А5 големина) со името на учесникот;
Дроп бег ќеса со налепница (стартен број);
Брендиран подарок од Водно-Матка;
Вегански сендвич на целта;
Вода, храна и пијалок, спасители и медицинска помош во текот на трката;
Финишерски медал (на цел);
Настанот ќе биде документиран со фотографии од стартот, целта и од некои освежителни станици. Заедно со официјалното видео ќе бидат јавно објавени на нашата ФБ страница недела-две по завршувањето.  

PARTNERS

checkclosealign-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram