Полумаратон 2019-03-30T09:18:16+00:00

ВОДНО МАТКА ТРЕИЛ ПОЛУМАРАТОН

Водно Матка Треил Полумаратон е еднодневен спортски настан – трка во планинско трчање со должина од 26 километри и висинска разлика од 1650 метри. Трката се одвива во околината на градот Скопје – на планината Водно и до кањонот Матка – област која изобилува со природни реткости и културни споменици од минатото.

Стартот е предвиден на 31.03.2019 во 09 часот од местото викано „Полиција“ во населба Водно во Скопје.

За повеќе информации прочитајте ги Правилата и прописите.

РОКОВИ И ЦЕНИ ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ

ПРИЈАВИ СЕ ТУКА!
Рана пријава (20.12.18 – 20.01.19) Доцна пријава (21.01.19 – 17.03.19) Краен рок до 30.03.19
Водно-Матка Полумаратон 600 денари 900 денари 900 денари

ПРОГРАМА

Петок 29 Март

Јавна Соба / Public Room
(кликни за детали за локацијата)

16:00 – 20:00
Подигнување стартен пакет.

Сабота 30 Март

Јавна Соба / Public Room
(кликни за детали за локацијата)

10:00 – 20:00
Подигнување стартен пакет.

19:00 – 20:00
Технички состанок.

Недела 31 Март

07-07:45 >> Подигнување стартен пакет (само за луѓе надвор од Скопје)
08:00 >> Старт на Маратон
09:00 >> Старт на Полумаратон
11:10 >> Прв на Полумаратон
12:40 >> Прв на Маратон
16:00 >> Последен на Полумаратон
16:00 >> Прогласување победници
19:00 >> Последен на Маратон

ИЗЈАВА ЗА ОДГОВОРНОСТ

Секој учесник мора да ја преземе, испечати и своерачно да ја потпише ИЗЈАВАТА ЗА ОДГОВОРНОСТ и да ја донесе потпишана на при подигнувањето на стартниот пакет.

ИНФО

Старт Цел Вкупна должина Вкупно искачување Асфалт Макадам Планинарска патека Освежителни станици Време на првиот Време на првата
31.03.2019 во 09 часот 31.03.2019 во 16 часот 26 км 1,650 метри 6% 36% 58% 2 + Цел 2h 10′ 3h 00′
DOWNLOAD GPX
DOWNLOAD KML

МАПА

ВИСИНСКИ ПРОФИЛ

ТЕХНИЧКИ ДЕТАЛИ

Контролна точка Освежителна станица Локација Опременост КМ вкупно КМ до следна Д+ метри до следна Д+ метри вкупно Д- метри до следна Д- метри вкупно Време на прв Време на последен Временски лимит
CТАРТ / Полиција 0 4.8 311 0 74 0 9:00 9:00
КТ 1 / Марково Круфче 4.8 3.8 531 311 23 74 9:22 10:10
КТ 2 ОС 1 Врв Водно храна и пијалок 8.6 9.8 427 842 695 97 9:52 11:30
КТ 3 ОС 2 Св. Петка храна и пијалок 18.4 7.8 398 1269 130 792 10:35 13:30
ЦЕЛ Врв Водно храна и пијалок, топол оброк 26.2 1667 922 11:10 16:00 16:00

СПОНЗОРИ

ПАРТНЕРИ

МЕДИУМИ

000-017   000-080   000-089   000-104   000-105   000-106   070-461   100-101   100-105  , 100-105  , 101   101-400   102-400   1V0-601   1Y0-201   1Z0-051   1Z0-060   1Z0-061   1Z0-144   1z0-434   1Z0-803   1Z0-804   1z0-808   200-101   200-120   200-125  , 200-125  , 200-310   200-355   210-060   210-065   210-260   220-801   220-802   220-901   220-902   2V0-620   2V0-621   2V0-621D   300-070   300-075   300-101   300-115   300-135   3002   300-206   300-208   300-209   300-320   350-001   350-018   350-029   350-030   350-050   350-060   350-080   352-001   400-051   400-101   400-201   500-260   640-692   640-911   640-916   642-732   642-999   700-501   70-177   70-178   70-243   70-246   70-270   70-346   70-347   70-410   70-411   70-412   70-413   70-417   70-461   70-462   70-463   70-480   70-483   70-486   70-487   70-488   70-532   70-533   70-534   70-980   74-678   810-403   9A0-385   9L0-012   9L0-066   ADM-201   AWS-SYSOPS   C_TFIN52_66   c2010-652   c2010-657   CAP   CAS-002   CCA-500   CISM   CISSP   CRISC   EX200   EX300   HP0-S42   ICBB   ICGB   ITILFND   JK0-022   JN0-102   JN0-360   LX0-103   LX0-104   M70-101   MB2-704   MB2-707   MB5-705   MB6-703   N10-006   NS0-157   NSE4   OG0-091   OG0-093   PEGACPBA71V1   PMP   PR000041   SSCP   SY0-401   VCP550