fbpx

ИЗВЕСТУВАЊЕ > ИЗМЕНА НА ДАТА

Во овие неизвесни времиња, секојдневно се надевавме дека ситуацијата со коронавирусот ќе се сврти кон подобро. Меѓутоа, и покрај сите наши надежи дека секој следен ден ќе биде се помалку опасен по здравјето на граѓаните, мораме да бидеме рационални.

Стартот на Водно-Матка Треил Маратонот наближува, и подготовките за настанот се при крај – маичките се печатат, медалите се изработуваат, храната се набавува, волонтерските списоци се финализираат.

Сепак, ситуацијата е вон наша контрола т.н. виша сила каде што мораме да ги следиме директивите од нашата Влада и Здравствените институции.

Затоа, во интерес на здравјето на сите натпреварувачи, волонтери, навивачи и јавноста во целост, ве известуваме дека Водно-Матка Треил Маратонот го одложуваме!!

Новата дата на трката е 19.07.2020 година!!

Љубезно ве замолуваме да ја разберете и почитувате нашата одлука со оглед на моменталните околности.

Така што рокот за пријавување го продолжуваме до 14.07.2020 година а за оние кои ќе бидат спречени да учествуваат налето, а согласно со правилата на настанот, рефундираме 50% од уплатената стартнина. Доколку сакате да ви вратиме 50% од уплатените средства, ве молиме контактирајте не на vodnomatka@gmail.com.

За останатите кои ќе трчаат, земајќи в предвид дека јули месец во Скопје е многу топол одлучивме Водно-Матка 2020 да биде ноќна трка! Добро разбравте, ќе се трча ноќе во црна темница и тоа без месечина:
Водно-Матка Треил Маратон 42км – старт – 19.07.2020 во 00:01 часот (сабота кон недела).
Водно-Матка Треил 28км – старт – 19.07.2020 во 04:00 (недела).

Се друго останува исто! Доколку имате прашања и нејаснотии, пишете во коментари или приватна порака по ФБ или на меил. Спортски поздрав,
Организацискиот тим на Водно-Матка, ТРЕКС.
Трексерки и трексери се вљубеници во трчањето, во планината, во велосипедизмот, во кросфитот, во спортот воопшто. 
Алтруисти, ентузијасти, доборнамерници. Споделувањето на нашето искуство од планинското трчање е нашата мисија за да го подобриме општеството!

"Coming together is a beginning. Keeping together is progress. Working together is success." Henry Ford
www.trex.mk
Заедничка фотографија на членовите на ТРЕКС од Крали Марко Треилс 2017 - фали Тена.

Други планински трки од ТРЕКС

Започнавме во 2011 со Крали Марко, потоа дојдоа Струмина треил и Церипашина Вертикал во 2014, Водно-Матка ја обележи 2018, и на крај бисерот Охрид Треил првпат се одржа во 2019 година. Кликни на фотографиите за детали за секој настан поединечно.

Наши пријатели

ТРЕКС има пријатели од целиот свет кои исто така организираат спортски настани во своите земји. Најтопло ви препорачуваме да се испробате на следниве настани.

ИСТРА 100 МИЛЈИ

Детали наскоро.

ИТРА

Горди членови од 2014.

УТМБ

Кремот.

PARTNERS

closealign-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram